pondělí 11. ledna 2016

Dům snů 2.část (přízemí)


  Už od malička mam jasné, že za žádných okolností nechci mít každý pokoj jinak barevný. Toho jsem si užila s mámou a sestrou, které jsou schopné každý půl rok malovat na jinou barvu (žlutá, modrá, oranžová...).
  Podlahu bych chtěla dřevěnou, ale pravděpodobně bych sáhla po levnější variantě. Každopádně bude tmavá, aby byla v kontrastu se světlými zdmi (bílé nebo světle béžové) a co se týká koberců, tak budou jen na určitých místech (u postele, gauče, v šatně...). Přijde mi nepraktické mít celoplošně položený koberec, když mám psa a v budoucnosti děti.
 Na barvy však nezanevřu jen je chce použít v menším množství, jako jsou nejrůznější doplňky. Nic velkoplošného (max. obrazy). Protože ne se vším se to má přehánět a mít všechno v bílé je šílenství. 

  Když projdete hlavním vchodem ocitnete se v předsíni s chodbou, která by směřovala dál do domu. Chodba by nebyla ani příliš dlouhá, ale ani krátká. V předsíni by byli schody do patra. Ještě si nejsem jistá, jestli na ně dám koberec nebo ne, ale to se rozhodne časem.
  U schodů by byla lavice kvůli pohodlí při obouvání a pod schody by byla zabudovaná místnost na ukládání zrovna nošených bund a botník.  Do místnosti bych odkládala i vysavač, mop a podobné, aby to nikde jinde nepřekáželo a přitom to měla po ruce.


  Po odložení projdete chodbou až dorazíte na konec, kde se musíte rozhodnout jestli jít do pravých nebo levých dveřích (žádné malé, ale na způsob dvoukřídlých). Řekla bych vám, abyste šli doprava a udělali si pohodlí v obýváku.

  V obýváku by vévodil funkční krb umístěný mezi okny, na kterém by byla římsa dostatečně velká, aby se na ní dali dát fotky, vázy s květinami nebo svícny. Nad tím by bylo zavěšené zrcadlo, který navodí iluzi většího pokoje. 
  Ještě nevím jestli pořídit gauč s křesly a nebo koupit dva gauče, ale každopádně chci mít dostatek prostoru na sezení, protože nemam zrovna malou rodinu a někdy se stane že naši psi chtějí sedět na gauči s námi a mazlit se.
  I přesto by byl nejspíš pod oknem větší pelíšek s hračkami, aby měla Julie své místo i někde jinde.
  




 

  Na druhé straně by byla velká kuchyně s velkým oknem podél kterého by byla lavice a jídelní stůl. Chci aby byl dostatečně velký, když přijdou na večeři partnerovy kolegy s práce nebo rodina na oslavu narozenin či Vánoc.

  Kuchyňská linka je s dostatečně velkou plochou na přípravu pokrmů, sporák s digestoří, velký dřez a dostatek úložného prostoru. Ve správně kuchyni nesmí chybět spíž a proto i já ji chci. Vždy sem ji chtěla.
  I přes velký dřes bych chtěla mít myčku, kterou jsme nikdy doma neměli. Jelikož sem líná na mytá nádobí, tak by se mi hodila. Nejspíš by byla zabudovaná v kuchyňském ostrůvku a na druhé straně by byli barové židličky, aby si se mnou při vaření mohli povídat a nemuseli by křičet od stolu.





  V přízemí samozřejmě nesmí chybět toaleta, s umyvadlem, aby každá návštěva nebo i my neběhali do patra, aby se vykonala potřeba.

Žádné komentáře:

Okomentovat